Miljohestesenter.no er en side om hester, hestesport og forskjellige aspekter av det å ha hest som hobby. Vår visjon er at vi skal tilgjengeliggjøre rideglede for enhver, og på alle nivåer. Hesteglede er ikke spørsmål om alder, eller kjønn, og hest er en interessant hobby. Ridning er en flott idrett som de fleste kan bedrive, selv om det kun er for gøy. Man trenger ikke å delta i konkurranser, så lenge man har glede av det man holder på med.

Om du lurer på forskjellige ting rundt sporten, eller lurer på om hest er noe som du ønsker å begynne med så kan du finne gode råd og tips hos oss. Også eldre og mer erfarne ryttere kan lære en ting eller to på våre sider, som også har som interesse for å videreutvikle hestesporten, og interessen for hester i Norge.

Et annet viktig aspekt av det vi ønsker å formidle er hvordan man bygger et godt fellesskap rundt idretten, tar vare på sin egen helse, og på sin egen sikkerhet. Vi kommer med jevne mellomrom til å ha artikler om det riktige utstyret, både for å pleie egne slitasjeskader, eller utstyr som på riktig vis beskytter mot skader og ulykker.

Dyrevelferd er også et viktig aspekt av hestesporten, og hest er en krevende hobby, som man må ha tid eller resurser for å bedrive. Hesten må stelles, den krever medisinsk omsorg, og den må rides ofte. Om du som foresatt ønsker å skaffe en hest til dine barn er det viktig at du er klar over at en hest er et daglig gjøremål, som krever mer stell enn et kjæledyr.